Kort om akupunktur

Mange års forskning og praktisk erfaring har vist, at akupunktur effektivt kan hjælpe mod mange lidelser. Vi har selv stor praktisk erfaring med akupunktur fra starten i Vejle til vores nuværende klinik i Kolding. Vores studier og erfaring viser også, hvor positivt akupunktur kan påvirke vores patienter.

Patienten er en helhed, det er kernen i filosofien bag akupunktur. Derfor behandler man ikke kun den del af kroppen der umiddelbart er syg, man behandler hele patienten, og derved genopretter akupunktøren balancen i hele kroppen. Alle lidelser i den traditionelle kinesiske akupunktur betragtes som en ubalance af energi, og derfor kan behandling med akupunktur gavne stort set alle ubalancer i kroppen. I gamle dage brugte man også akupunkturen som et forebyggende middel mod sygdomme.

Ved alle akupunkturbehandlinger bruges en meget tynd steril nål, som bliver sat i et nøje udvalgt akupunkturpunkt. Derved reguleres energi, i fagsprog kaldet "Chi" så der bliver sat gang i kroppens selvhelbredende kræfter.

Ifølge traditionel kinesisk medicin løber livsenergien gennem meridianer, der kan beskrives som energibaner i kroppen. På disse energibaner findes specielle energi-knudepunkter, også kaldet akupunkturpunkter. Ved sygdom vil der være ubalancer i en eller flere meridianer. Nu er det akupunktørens opgave at finde det eller de akupunkturpunkter, der kan bruges for at ophæve ubalancen. Akupunktøren vælger et passende antal sterile nåle til behandlingen. Ofte vil det være 8-10 nåle, til et tilsvarende antal akupunkturpunkter.

En ingeniør vi havde til behandling på klinikken i Kolding var meget overrasket over akupunkturens virkemåde, og hvordan akupunkturen føltes. For ham kunne kroppen pludselig betragtes som en avanceret maskine, med service punkter, ledningsnet, smørenipler, og finjusterings skruer. Akupunktøren kunne således betragtes som en mekaniker, der lige fik smurt, kaliberet og finjusteret kroppen til igen at yde optimalt. Det er måske ikke ligefrem 5000 år gammel kinesisk filosofi, men det er heller ikke en helt forkert moderne analogi.Ring til klinikken Akupunktørgården, og hør om vi kan hjælpe dig.

 

akupunkturs oprindelse

 

akupunktur på akupunktørgården i Kolding