Auriculoterapi

Auriculoterapi er også kendt som øre akupunktur. Auriculoterapi er en del af den Moderne Akupunktur.

Ved auriculoterapi benyttes øret som "refleks-område". Det vil sige man behandler hele af kroppen igennem de punkter på øret som repræsenterer organer eller områder på kroppen.

Teorier og teknikker til behandling gennem øret er fundet og udviklet af den franske læge Paul Nogier og senere hans søn Raphael Nogier. Paul Nogier "kortlagde" øret, og fandt derved refleks-punkterne for organerne i kroppen.

Nogier har desuden fundet raffinerede behandlingsmetoder. Således har Nogier bidraget med nåle af forskellig art, men også stimulering af refleks-punkterne med forskellige frekvenser, herunder lys.

Specielt bør nævnes Nogiers semipermanente nåle, der sidder i længere tid i øret. Derved stimulerer refleks punkterne permanent gennem længere tid. Nålen er meget kort, og er dækket af et lille rundt hudfarvet plaster. Nål og plaster vil efter et stykke tid falde ud af sig selv sammen med plasteret.

Ofte kan det være et rigtig godt tiltag at kombinere den klassiske kropsakupunktur og øre akupunktur, men det beror naturligvis på den individuelle situation, og hvordan patientens tilstand bedømmes.


Akupunktur videnskabelig set

akupunktur

akupunktur